perjantai 4. toukokuuta 2012

37 I ISLANNINHEVOSTEN ASKELLAJIT 1/3


Yksi lukijoisani oli ehdottanut, että tekisin erikoispostauksen issikoiden askellajeista. Joten kiitokset Emmille! Teen tämän erikoispostauksen kolmessa eri osassa. Tässä osassa kerron perusaskellajit kuvin ja tekstein. Toivotaan että tykkäätte edes jotenkin päin :)

pikainfo: Islanninhevoset omaavat muiden hevosten tavoin käynnin, ravin ja laukan. Jos islanninhevonen on 4-käyntinen se osaa perusaskellajien lisäksi töltin, mutta ei passia. Jos taas issikka on 5-käyntinen, niin kuin Immy, osaa hevonen perusaskellajit ja lisäksi töltin ja passin.


Käynti on nelitantinen askellaji ilman liitovaihetta. Käynnissä jalkojen tulisi polkea tasaisin väliajoin ja siinä hevonen käyttää eniten eri lihasryhmiä, jos se liikkuu oikein. Käynti ei rasita hevosen niveliä, niin kuin nopeammat askellajit ja sen takia käyntiä ratsastetaan aina ennnen ja jälkeen raskaan harjoittelun







Ravi on kaksitahtinen askellaji liitovaiheella. Ravia ratsastetaan yleensä perusistunnassa, keventäen tai kolmipisteistunnassa. Usein viisikäyntisillä issikoilla on ravaaminen hankalampaa kun taas nelikäyntisillä.

Jos raviaratsastetaan liikaa se voi vaikuttaa töltin liikeratoihin, koska ravaaminen kehittää hevosen selkälihaksia, jotka vähentävät selän liikkuvuutta.




Laukka on kolmitahtinen askellaji, jossa on liitovaihe. Laukan ollessa vasen, vasen etujalka polkee pisimmälle eteen, mutta jos laukka on oikea, oikea etujalka polkee pisimmälle.

Kun halutaan kasvattaa hevosen keuhojen suorituskykyä on keskilaukan ratsastaminen hyvä vaihtoehto.

Laukka voi myös vaikuttaa irroittavasti lavan ja lanteen alueeseen
 Muistakaa ratsastaa hevosillanne yhtäpaljon oikeaa kuin vasempaa laukkaa ettei hevosista tulisi vinoja. :)

Seuraava postaus onkin sitten vaihteeksi tavallinen postaus. Siihen asti heippa! :)