sunnuntai 2. joulukuuta 2012

JOULUKALENTERIN 2. LUUKKU


2. MOSSE POSTAUS
Tässä postauksessa saatte kuulla tälläkertaa tallikissastamme Mossesta. Mosse on siis iältään noin viisi vuotias, sillä sen oikeaa ikää ei pystytä sanomaan varmaksi, koska Mosse on tullut meille löytökissana olikohan se nyt vuonna 2007 ja silloin se oli n. vuoden vanha ell:n arvioinnin mukaan. Rodultaan Mosse on ihan tavallinen maatiainen, eli ei todellakaan mikään rotukissa. 

Mosse on ollut melkein aina hyvin kiintynyt minuun ja on aina seurannut minua melkein kaikkialle ja usein onkin ongelma lähteä odottamaan koulubussia tien varteen ilman Mossea. Vielä se ei ole ehtinyt kumminkaan juosta perässäni sinne asti. Mosse myös nukkuu yöt vieressäni. Joskus tulee pientä tappelua siitä, että kumman siinä sängyssä oikein pitäisikään nukkua, sillä tuo mirri osaa nuo penkin ja sängyn valloitus taidot. 

Vieraisiin ihmisiin Mosse kuitenkin suhtautuu arasti ja ujostelee paljon ja joutuu usein innokkaiden lasten takaa ajetuksi, mutta löytää aina jonkun piilon jonne voi alkaa nukkua ja josta sitä ei enää tulla häiritsemään.


Monet sanovat kissoja tylsiksi, mutta mielestäni kissat eivät ole todellakaan tylsiä, sillä Mosse on aiankin hyvin leikkisä ja sen kanssa tulee leikittyä usein vaikka mitä. Yleisin leikki on varmaan pallon heitto ja sen luo juoksu tai hyökkimisleikki, jossa Mosse pelästyttelee minua pöydän- tai vaikkapa sohvan takaa. Olen myös opettanut Mosselle temppuja ja tällähetkellä mosse osaa istua, nousta takajaloilleen ja juuri ja juuri antaa tassua, jonka opettelu on juuri työn alla.
Muihin hevosiin paitsi Immyyn Mosse suhtautuu hyvin varovaisesti ja kiertää ne aina kaukaa, mutta Immystä se ei ole moksiskaan. Joskus se on kiehnännyt Immyn jaloissa, jolloin Immy on ollut aivan kankeana ja ollut lähellä talloa tuota pikku kaveria. Pari kertaa Immy on saanut Mosselta kunnon läppäyksen turvallekkin, kun on poni mennyt haistelemaan kisua liian lähelle. Mitään tallomisia ja jalkoihin jäämisiä ei ole onneksi kuitenkaan tullut ja toivottavasti ei tulekkaan. :)

Mutta siinä nyt pientä esittelyä Mossesta ja jos teillä on jotakin kysyttävää vielä tästä mirristä, niin kysykää pois vain. :)

6 kommenttia:

Eve kirjoitti...

Aivan ihana tuo teidän tallikissa! Todella söpö on. :))

Ancu kirjoitti...

Voi kiitos!:)

Anonyymi kirjoitti...

miten tollasen kuvan saa tehtyä et se kuva vaihtuu aina :)?

Ancu kirjoitti...

itse teen nuo kuva animaatiot kuvankäsittelyohjelmallannin:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tuo teidän pikku kisu <3

Unknown kirjoitti...

Ihana kisu <3